Најдобриот менаџер во историјата на Премиер лигата, Сер Алекс Фергусон комплетно се рехабилитираше од операцијата на главата, која му беше направена во кралската болница во Салфорд.

Поранешниот менаџер на Манчестер Јунајтед на 5 мај хоспитализиран беше со крварање во главата и во многу лоша здраствена состојба. Докторите, тогаш влеаја надеж дека Фергусон комплетно ќе се опорави и ќе застани на нозе, а тоа и се случи.

  • Здраво, имам кратка порака до сите. Најпрво да им се заблагодарам на персоналот од болниците во Максфилд, Салфорд Ројал и Александра за професионализмот и љубезноста. Верувајте, без помошта на луѓето од трите болници не ќе можев да седам каде што сум денеска и да разговарам. Пораките од навивачите, од сегашните и поранешните играчи, колегите и од целиот свет ми натераа да бидам смирен и да верувам во себе. И за крај, подоцна во сезоната ќе се вратам на Олд Трафорд и ќе го бодрам тимот, а до тогаш фала ви на сите за се ! – изјави Фергусон.

Sir Alex Ferguson's message of thanks

On Saturday 5 May, the football world was rocked by the news that Sir Alex Ferguson had undergone surgery for a brain haemorrhage.Since then, the most successful manager in English football history has battled in a way only he knows how.Today, we bring you a special message.

Geplaatst door Manchester United op Donderdag 26 juli 2018

Фергусон на клупата од Манчестер Јунајтед седеше цели 26 сезони, во кои успеа да освои 13 титули во Премиер лигата и уште многу во сите натпреварувања во кои се натпреваруваше.

OhridNews